WEDSTRIJD Futsal Team Charleroi - F.P. Halle-Gooik  0 - 12  (0-6)

DATUM 20-05-2016  21:15

DOELPUNTEN 0-1 Rahou, 0-2 Leo, 0-3 Dujacquier, 0-4 Rahou, 0-5 Leo, 0-6 Leo, 0-7 Chaibai, 0-8 Trussart, 0-9 Leo, 0-10 Trussart, 0-11 Dos Santos, 0-12 Trussart

VERSLAG Na hun verrassend gelijkspel vorige vrijdag in Hasselt wou Charleroi scherprechter spelen in het titeldebat tussen de Limburgers en Halle-Gooik. Het draaide echter anders uit, de oude en nu ook nieuwe kampioen sloeg hen twaalfmaal rond de oren en zelfs een eerredder was hen niet gegund.

Voor Halle-Gooik was de opdracht duidelijk: winnen en de tweede opeenvolgende landstitel was van hen. Halle-Gooik speelde zijn beste eerste helft van het seizoen op het juiste moment. Het drukte Charleroi helemaal weg en het was Omar Rahou die voor de 0-1 voorsprong zorgde. Het tempo bleef verschroeiend en na een aanval die de hele Charleroi defensie uittelde scoorde Leo de 0-2. Charleroi wou het niet zomaar laten gebeuren en drukte even door.

Mageren en de kruising brachten redding, maar toen Charleroi het risico te hoog legde zorgde Dujacquier met een verre lob voor de bevrijding. Dit was het sein voor de Pajotters om een versnelling hoger te schakelen, futsal in één tijd en Rahou voor de 0-4. Leo zette de kers op de taart met de 0-5 en 0-6 ruststand. Het feestje in de tribunes ging alvast van start.

Na de rust liet coach Vanderlei zijn team roteren, maar iedereen haalde een heel hoog rendement. Chaibai voor de 0-7, Trussart scoorde nog 3 maal en ook Dos Santos nam zijn goaltje mee. Leo was de man van de match met zijn 4e van de avond. De 5-2 overwinning van Gelko Hasselt thuis tegen Futsal Topsport Antwerpen deed er niet meer toe.

De laatste speeldag is overbodig geworden, behalve voor Halle-Gooik dat de titel nu thuis kan vieren.